Avrupa'nın En Yeşil Şehri Lubliya


Lubliya şehri diğer Avrupa şehirleri gibi yoğun kalabalık bir şehir değil ve gayet düzenli bu nedenle navigasyon haritaya telefon uygulamalarına gerek yok. Kendinizi şehrin içine bırakın köprülerde caddeler meydanlarda yanınızdaki dostunuz ile güzel güzel korkmadan eğlenmeye bakın.

İlk olarak Butcher's Bridge gidilebilir bu köprü klasik Avrupa şehirlerinde bulunan köprüler gibi. Aşıklar bu köprülere gelip sevdiklerinin isimlerini kilitlere yazıp o kilitleri de köprüye asıyorlar böylelikle aşkları sonsuza denk açılmamış şekilde devam ediyor. Tabi bunları yazarken ve buraları gezerek yine yanımda bulunan iki erkekle gezmenin verdiği aksiyon ayrı tabi herkes sevgilisi ile güzel güzel takılırken bir iki erkek olarak onları izlemekle meşgul oluyoruz.

Ljubljana Kalesi Avrupa'nın hemen hemen her şehrinde şehrin tepe noktasında şehri tamamen gören bir kale ile karşılaşmak mümkün. Lubliya'na şehir kalesine eski Lubliya'na denilen yerden yürüyerek 10-15 dakikada çıkmanız mümkün yürümeyi sevmiyorsanız orada uygun fiyata finükülere binmek mümkün ama tavsiyem yürüyün ben kış ayında gitmeme rağmen aşırı soğuk olmadı ve az insan olduğu için daha sakin ve daha huzurlu bir şekilde yürümeniz dar sokakları görmenizi tavsiye ederim. Eski dönemde şehrin insanları bu kaleyi gözlem evi ve bir zamanlar ise hapishane olarak kullanılmış. Kale yolunda ise daracık sokaklar ve butik hediye dükkanlarını görmek mümkün.

Metelkova 

Gençlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor Metelkova, zamanında Yugoslavya merkez kışlası iken, 1993 yılında birbirinden çılgın gençler tarafından ele geçirilmiş ve bir yaşam alanı mantığında tasarlanmıştır bir nevi şehrin içindeki özerk alan diyebiliriz. Şehirde yaşayanlar burası için özgürlüğün ve sanatın yurdu olarak tanımlıyor. İçeride genelde gençler bulunmakta ve bu gençler koyu muhabbete dalmış önlerinde biralar akşamları da gruplar konser vermekte sabaha kadar dans etmekteler.



Butcher's Bridge 

Metelkova


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünya hiçbir şey hissetmeyenlere aittir.

UNESCO Dünya Mirası Yedikule Bostanları

Ege'nin İncisi Fethiye