Mirabell Sarayı ve Bahçesi


Mirabell Sarayı da Başpiskopos Wolf Dietrich Raitenau tarafından Avusturya Salzburg şehrinde yapılıyor. Mirabell, İtalyancada “harika” demekmiş. Prensin aşkını göstermek için yaptırdığı saray, 1710’da Barok tarzda yeniden yapılmış. Bir zamanlar muhtemel hayal ettiğiniz en romantik düğünlerin yapıldığı saray ve bahçesi bugün ücretsiz şekilde ziyarete açık. Biz gittiğimizde, hava sağanak yağışlı olduğundan dolayı gelin damat çiftine denk gelemedik. Mirabell Sarayı harika bir ortama sahip. Ayrıca, sarayın bahçe peyzajı, heykelleri ve fıskiyeli havuzları çok şık görünüyor. 

Bahçede gezerken karşınızda Hohensalzburg Kalesi, tüm heybetiyle size selam ediyor. Etraf tamamen temiz, bol oksijenli bir saray bahçesi. Bahçenin dizaynı Barok sanata, uygun geometrik şekiller dikkate alınarak yapılmış ve yönlendirmeler Katedral ve kale yönünde olması bahçenin görkemini artırmaktadır.

Parkın içerisinde bulunan büyük havuz bulunmaktadır bu havuzun etrafında 1690 yıllarında heykeltraş Ottavio Mosto tarafından yapılmış 4 figür bulunmaktadır bu figürlerin anlamı ise Ateş, hava, su ve toprak olarak 4 temel elementi simgelemektedir. Mirabell Sarayı ve bahçesi sabah 08:00’dan akşam 18:00’a kadar ücretsiz şekilde gezebilirsiniz. 





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünya hiçbir şey hissetmeyenlere aittir.

UNESCO Dünya Mirası Yedikule Bostanları

Ege'nin İncisi Fethiye