Güneş İzinde Bir Ressam "Ahmet Güneştekin"


Güneşin İzinde bir Ressam Ahmet Güneştekin, 1966 yılında Batman'ın Garzan işçi kapında dünyaya gelmiş ve küçük yaşta  resim ve boyaya olan ilgili belli etmiştir. Küçük yaştan beri boyalarla iç içe olan Güneştekin ilk sergisini okuduğu okulda kütüphanede sergilemiştir. Liseden sonra Mimar Sinan Güzen Sanatlar Akademisini kazanmasına rağmen bitirmeyip okulu yarıda bırakmış bireysel olarak profesyonel sanat resim çalışmalarına devam etmiştir.

İlk büyük sergisini 2003 yılında Atatürk Kültür Merkezinde "Karanlıktan Sonraki Renkler" adında büyük bir sergi açtı. Hayatındaki büyük zorluklara rağmen böyle büyük bir projeyi başarmış ve işlerine devam etmiştir. 2005 yılında başlattığı Güneşin İzinde projesi ile 81 il gezip tarihi mekanlarda sergiler açıp ve köylerde yaşayan çocuklarla bir gün boyunca serbest boyama çalışması yapmış ve bu proje kapsamında Anadoluyu karış karış gezmiş çocuklar ile resim çizmiş ve sergiler açmıştır. Bugüne kadar 5000'e yakın çocukla resim yapmıştır.

2010 yılında ise  Beyoğlu'nda Güneştekin Sanat Merkezini kurmuştur ve dünyaca ünlü bir çok başarılı ressamın içinde bulunduğu Marlborough Gallery sanatçıları içine dahil olmuş ve Marlborough Gallery sanatçısı olarak uluslararası sergisi Venedik'te 2013 yılında açmıştır. Şuan da kendi galerisinde çalışmalarına devam etmektedir. Gençlik zamanlarında tanıştığı Yaşar Kemal ise manevi olarak yanına almış ve beraber yaşamlarını sürdürmüşlerdir.

2016 
Contemporary Istanbul, Türkiye
2015
Kökenin Yetisi, Marlborough Barcelona, İspanya.
Milion Taşı, Marlborough Gallery, Venedik, İtalya.
2014 
Güneş Çemberinin Varisi, Marlborough Monaco, Monaco.
Güneşin Yüzleri, Mark Peet Visser Gallery, Den Bosch, Hollanda.
2013
Ahmet Güneştekin: Son Dönem Resimler, Marlborough Gallery, New York, ABD.
Bellek İvmesi, Arsenale Docks, Venedik, İtalya. Yüzleşme Ankara, CerModern, Ankara, Türkiye.

Balçiçek İlter - Ahmet Güneştekin - Halil Altıntaş (Şubat 2015)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünya hiçbir şey hissetmeyenlere aittir.

UNESCO Dünya Mirası Yedikule Bostanları

Ege'nin İncisi Fethiye