Google Reklam / Görüntülü Reklam Ağı Nedir ?


Google Reklam, Görüntüleme Reklam Ağı, bir diğer deyişle Google Display Network” ile bilinmekte eski adıyla da İçerik Ağı olarak tanımlanmaktadır. Dijital Pazarlama yöneticileri tarafından kullanılması gereken önemli bir dijital reklam platformudur. Google Görüntülü Reklam Ağında reklamlar Adwords aracılığı ile yayınlanmaktadır. Google reklam verenlere birçok ayrıcalık sunmaktadır. Arama ağı, görüntülü reklam, mobil uygulama, yayın dahili video, evrensel uygulama gibi bir çok kampanya çeşitleri bulunmaktadır.

Google ağına dahil binlerce web sitesinde ve youtube’da stratejilere uygun Banner ve Metin reklamlarınızı yayımlayabilirsiniz. Bu yayınların daha etkili olabilmesi için hedef seçimi yaparak verim oranını artırmak da mümkündür.  Hedefleme ise, anahtar kelimesi, ilgi alanları, konularına göre Google Ağı da dahil siteler olmak üzere yerleşim hedeflemesi de yapması mümkündür. Örneğin bir ayakkabı markası için Adwords görüntülü reklam kampanyası vermeye karar verdiğiniz zaman, reklam yayımlayacağınız siteleri ya da konuları seçme imkanınız bulunmaktadır. Bir ayakkabı markasının moda ve giyim blogların da reklam görülmesi hedef kitlesine doğrudan ulaşması anlamına gelmektedir. Çünkü ayakkabı, moda ve giyim bloglarına ilgi duyan, moda ayakkabı hakkında araştırma yapan arayış kitlelere direk bulunmaktadır. Bu alanda vereceğiniz reklamlarda direkt olarak hedef kitleye ulaşmış olacaktır.

Görüntülü reklam vermek marka bilinirliği, akıllarda kalmak, diğer reklam mecralarını desteklemek için kullanılabilir. Marka bilinirliği için reklamlarını kitlere ulaştırmak isteyebilirsiniz ve bu isteğinizi Google’ın bilinirlik oluşturma stratejisini seçerek yapabilirsiniz. Görsel reklamları geniş kitlelere bilinirlik oluşturmak amacıyla ulaştırmanız mümkün.
Google görüntülü reklam ağı çok geniş ve daha ayrıntılı bir kampanya çalışmasıdır. Bu yazımda ise Reklamcılık Ağında ufaktan birkaç konuya temas etmek istedim. Adwords çok geniş bir alan olduğu ve uzmanlık gerektiren bir alandır. Yani kampanyaların tüm ayrıntılarını bu yazı ile kısıtlamak yanlış olacaktır.

Gelecekteki yazılarımızı beklemeniz dileğiyle…

Google Görüntülü Reklam Ağı 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünya hiçbir şey hissetmeyenlere aittir.

UNESCO Dünya Mirası Yedikule Bostanları

Ege'nin İncisi Fethiye