Instagram DM'den Artan Mesaj Trafiği



Gençler Arasında Instagram DM'den Artan Mesaj Trafiği Hakkında Kısa Bir Yazı

Neden Peki Instagram ? 

Instagram kurulduğu günden bu yana her gecen gün kullanıcı sayısı artmakta ve yeni özellikler gelmektedir; canlı yayın, hikaye(story), boomerang ve bir çok yeni özellik ile takipçilerin uzun süre zaman geçirmelerini sağlamaktadır. Eğlenceli videolar, görmek istediğin hangi alansa o alanda binlerce fotoğraf, gezi fotoğraflarından, kıyafete, arabalara ve benzeri bir çok sayfaya bu sayfaların dışında insanlar kendi sosyal çevresinden arkadaşlarını takip eder ve etkileşim sağlarlar.

Instagram'a    hayli zaman ayıran bir genç olarak gözlemlediğim kadarıyla son birkaç aydır instagram üzerinden mesajlaşma (DM) çok yaygınlaşmış durumda. Hatta instagram kullanıcılarının diğer mesajlaşma uygulamalarına nazaran instagram Direkt mesajı  daha cazip bulduğu söylenmekte. Beğendiğin birine direkt mesaj atabilmek, beğendiğin bir fotoğrafı görmesini istediğin bir arkadaşına yollaman ve okundu bilgisi veya son görülme bilgisinin yer almaması Instagram direkt mesajı yani DM'yi sık sık kullanır hale getirdi ve insanların herhangi bir eleştirisi olduğu da söylenmemektedir.

En çok bilinen ve tercih edilen Whatsapp'da son görülme bilgisi, mesajların okundu bilgisine göre mavi tik olması, en son saat kaçta online olduğu ve şahsi numarası olmadan Whatsapp'tan mesajlaşmak mümkün olmadığı için insanlar bilgilerini vermek istemiyor ve mavi tik olduktan sonra mesajlaştığı kişiye anında cevap verme ihtiyacı hissediyor ama Instagram mesajlaşma da bu durum söz konusu olmadığı için insanlar kendilerini daha özgür hissetmektedir ve öngörüm üzerine ileri ki zamanlarda Instagram DM'den (direct mesaj)mesajlaşma trafiği baya fazla olacağından yana.

Peki hiç mi olumsuz yönü yok Instagram direkt mesajın ?
Elbette olumsuz yani var o da şudur ki Whatsapp ve diğer mesajlaşma uygulamalarına göre daha fazla internet harcamasıdır bu harcama insanların daha fazla Instagram'da zaman geçirmelerinin önüne geçmektedir. Daha fazla internet harcamasının nedeni ise video ve fotoğraf veri tabanlı bir uygulama olmasıdır.
Instagram/hllaltnts




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünya hiçbir şey hissetmeyenlere aittir.

UNESCO Dünya Mirası Yedikule Bostanları

Ege'nin İncisi Fethiye