Ergoterapist Kontrolünde Büyümek Neden Önemlidir. ?


Ergoterapi Kontrolünde Büyümenin Önemi Nedir ?

Büyüme dediğimiz olgu doğumdan itibaren devam etmektedir. Büyümenin duraksadığı yerler olabilir bu durumu en hızlı şekilde fark edilmeli ve ona göre tedbirler alınmalıdır ve tedbirler sonucu problemlerin önüne hızlıca geçilebilir.

Bu durumda ergoterapistlerin önemi oldukça fazladır, sağlıklı bir birey olarak yetişmenin etmenleri bilen ergoterapistler bebeklerde var olabilecek ve büyümelerini engelleyecek eğitimler almaktadırlar.
Çocuklar dışında yetişkinlerde de olabilecek biyomekanik, fizyolojik konularında da etkin bilgiye sahiptirler.

Bebeklerde ise ilk dönemden itibaren; başın tutulması, oturma dengesi, emeklemesi ve yürümesi gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekmektedir. Bağımsız yemek yemesi, oturup kalkması, okula uyum sağlaması  gibi temek işlevleri önceden farkedilmeli ve ona göre hareket geçilmelidir.

Bunların yanı sıra fiziksel gelişimle beraber duygusal gelişiminde söz konusudur. Seslerden ve kokulardan hoşlanmaması, belirli çorap ve kıyafetleri giyinmek istememesi de sorun oluşturmaktadır. Bu gibi temel sorunların çözümlenmesi için muhakkak pediatrik rehabitasyondan ve duyu bütünleme terapisinden de yardım alınması gerekmektedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünya hiçbir şey hissetmeyenlere aittir.

UNESCO Dünya Mirası Yedikule Bostanları

Ege'nin İncisi Fethiye