İnstagram ve Flickr Arasındaki 3 Önemli Fark Nedir ?


İnstagram ve Flickr Arasındaki 3 Fark ve Kısa Bir Bilgilendirme

Bir çok sosyal medya uygulamaları gibi Instagram ve Flickr tabi ki benzerlikler bulunmaktadır. Bu benzerliklerin yanı sıra bu iki uygulama da bir çok kişinin bilmediği veya gözden kaçırdığı 3 önemli farklar bulunmaktadır.

Instagram Nedir  ?

Instagram tabi ki son zamanlar bir çok bireyin yoğun şekilde kullandığı fotoğraf ve video paylaşma uygulamasıdır. Instagram'ın tarihçesine bakacak olursak, ınstagram 2010 yılının Ekim ayında Kevin Systrom ve Mike Krieger ikilisi tarafından Iphone ve Ipad yani İOS işletim sistemi için geliştirilmiş, güzel filtreler ve sosyal ağ özellikleri ile kısa içerisinde özellikle fotoğaf severlerin ilgi odağı olmuş ve hızlı bir şekilde tüm dünyada popüler olmuş paylaşım uygulamasıdır. Kısa sürede bu kadar hızlı yayılmasının altında yatan neden ise sosyal medya platformları ile entegre halde olmasıdır. Instagram ile hazırlanan paylaşılan fotoğraflar; Facebook, Twitter, Tumblr ve Fourquare üzerinden paylaşılabiliyor. Facebook yöneticileri ınstagram'ın bu hızla büyümesini fark etmiş ve 2012 yılı Nisan ayında ise tam 1 Milyon Dolara satın almıştır. http://www.sosyalmedyayonetimi.co/instagramreklami


Flickr  Nedir ? 

Flickr, Dünyanın en büyük arama motorlarından yani Yahoo'nun yöneticileri tarafından satın alınan ve zamanla popülerliği artan, fotoğraf paylaşma ve arşivleme servisi olarak bilinmektedir. Flickr kullanıcılarına ücretsiz olarak 1 TP fotoğraf saklama alanı vermektedir. Yani Flickr bir çok internet kullanıcısına video ve fotoğraflarını bulunduracağını bir web servisi sağlamaktadır. İlk olarak Flickr fikrini ve projesini 2004 yılında Ludicorp tarafından kurulmuş olsa da belirli bir zamandan sonra Yahoo şirketi satın almış ve bugünde Yahoo bünyesi altında hizmetini sürdürmektedir. 2013 yılında şirket tarafından açıklanan istatikliklere göre Flickr 87 milyon üyeye sahip olmakta ve her gün 3,5 milyon kullanıcıya servis sağladığını söylemişlerdir.




Flickr Depolama Özelliği

Flickr ve İnstagram arasındaki en önemli farklardan bir tanesi, Flickr'ın kullanıcılar için bulut hizmetisağlamasıdır. Kullanıcılara 1 TB depolama alanı sunan Flickr bu özelliği ile oldukça cazip gelmektedir. 

Flickr Grup ve Topluluk Oluşturma

Flickr uygulamasında topluluk ve grup oluşturma özelliği mevcuttur. Bu instagram arasındaki önemli farklardan bir tanesidir. İnstagram ve Flickr'ın Hangi Firmanın İnstagramın sahibi yazımızın başında da belirttiğimiz üzere Facebook'tur. Flickr'ın sahibi ise arama motoru olarak tanıdığımız Yandex'tir.

Flickr Grup -  Topluluk Oluşturma

Flickr'in en büyük özeliklerinin başında ise  topluluk ve grup oluşturma özelliği gelmektedir.. Bu ise instagram arasındaki önemli farklardan bir tanesidir.

İnstagram ve Flickr'ın Hangi Firmanın

 Flickr'ın sahibi ise arama motoru olarak tanıdığımız Yandex'tir. Instagram'ın sahibi yazımızın başında da belirttiğimiz üzere Facebook'tur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünya hiçbir şey hissetmeyenlere aittir.

UNESCO Dünya Mirası Yedikule Bostanları

Ege'nin İncisi Fethiye